mak_tomaz_penko2.jpg


Prvi koraki v digitalno fotografijo – 5 urni tečaj

»Prvi koraki v digitalno fotografijo« je hitri osnovni tečaj digitalne fotografije primeren za vse, ki ste šele začeli ali nameravate začeti s fotografiranjem, ste kupili digitalni fotoaparat in bi ga želeli bolje spoznati ali se šele odločate za nakup.


Vsebina tečaja »Prvi koraki v digitalno fotografijo«:

 • komponente digitalnega fotoaparata
 • osnovni fotografski pojmi
 • osnovne funkcije digitalnega fotoaparata
 • uporaba zaslonke, časa, ISO, bliskavice, …

Vabljeni tudi takšni, ki ste vse navedeno že osvojili v preteklosti in menite, da potrebujete le kratko osvežitev. 5 urni tečaj »Prvi koraki v digitalno fotografijo« poteka v skupini in zajema dve srečanji po 2,5 uri. Tečaj lahko podaljšate v »Delavnico digitalne fotografije«. 

 

Delavnica digitalne fotografije – 15 ur

Delavnica digitalne fotografije je osnovni tečaj digitalne fotografije namenjen vsem, ki ste začeli ali nameravate začeti s fotografiranjem in že imate digitalni fotoaparat, ki omogoča nastavitve ter se želite podrobneje seznaniti tako s funkcijami digitalnega fotoaparata kot tudi preizkusiti pravila fotografiranja v praksi.


Vsebina »Delavnice digitalna fotografij«:

 • komponente digitalnega fotoaparata in osnovni fotografski pojmi
 • funkcije digitalnega fotoaparata (zaslonka, čas, ISO, bliskavica, …) ter njihova uporaba
 • osnovna pravila fotografiranja – kompozicija in najpogostejše napake
 • osnove portretne, arhitekturne, športne, makro in nočne fotografije
 • delo na terenu - praktična uporaba zaslonke, časa, zaklopa, ISO, …  (portret, narava, arhitektura)
 • pregled fotografij iz terena in strokovni komentar
 • arhiviranje in osnovna obdelava fotografij v programu Adobe Lightroom

Delavnica zajema 6 srečanj v skupini, 5x v učilnici (12 ur) in 1x na terenu (min 3 ure). Delavnica se lahko podaljša v »Specializirano delavnico digitalne fotografije za napredne uporabnike«.


Tečaj in delavnico vodi fotograf z več kot 20 letnimi izkušnjami Tomaž Penko.


Tečaj ali delavnica digitalne fotografije je lahko tudi lepo darilo, za vas ali vaše najdražje. Pišite in poslali vam bomo darilni bon.


Več informacij na tel. št.: 041 208 387 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Število udeležencev omejeno. Minimalno 4 in maksimalno 12 (zaradi zagotovitve kvalitetnega prenosa znanja).

 

Specializirane delavnice digitalne fotografije za napredne uporabnike (celodnevne)

Specializirane delavnice digitalne fotografije za napredne uporabnike so namenjene vsem, ki ste že vešči tako digitalnega fotoaparata kot tudi pravil fotografiranja in se želite dodatno izpopolniti za zahtevnejšo fotografijo.

Delavnice se izvajajo na terenu in so organizirane specialistično glede na posamezno temo, kot na primer: portretna fotografija, arhitekturna fotografija, športna fotografija, makro fotografija, studijska fotografija in/ali nočna fotografija.

Specializirane delavnice digitalne fotografije za napredne uporabnike se izvajajo v skupini kot eno ali dvodnevne delavnice in zajemajo aktivno fotografiranje na terenu (4-5 ur) in pregled ter komentiranje fotografij (2-3 ure).


Delavnico vodi fotograf z več kot 20 letnimi izkušnjami Tomaž Penko.


Več informacij na tel. št.: 041 208 387 ali e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Pri vseh tečajih ali delavnicah je število udeležencev omejeno. Minimalno 4 in maksimalno 12 (zaradi zagotovitve kvalitetnega prenosa znanja). Kraj in čas poteka specializirane delavnice je odvisen od razpisane teme in letnega časa.