skocjan_tomaz_penko2.jpg

V okviru projekta "Bodi legenda" se ta vikend (28.9 - 29.9) kolesari po Zelenem krasu. Prvi dan kolesarimo skozi vasice kot so Hrašče, Orehek, Prestranek, Koče, Slavina vse tja do vasi Narina, katera pa je že precej globoko v občini Pivka. Prekolesarili bomo približno okrog 40 kilometrov v višino pa se bomo povzpeli za cca 820 višinskih metrov. Nočni počitek si bomo privoščili na turistični kmetiji Pri Andrejevih. Nato pa naslednji dan nadaljevali kolesarjenje proti občini Ilirska Bistrica, skozi vasi Šilentabor, Šembije, Bač, Zagorje vse do našega izhodiščnega mesta v občini Postojni. Prekolesarili pa bomo okrog 46 kilometrov in cca 1.250 višinskih metrov.

 

 

Danes smo odpeljali eno kratko in "hitro" vodeno kolesarsko turo okrog presihajočih jezer v družbi učiteljskega kolektiva. Za kolesarjenje so se odločili ta najbol pogumne in pogumni. Ostali pa po PVZju. Pričeli na parkirnem prostoru PVZja, nadaljevali čez Pivko do Ekomuzeja čez Petelinjsko jezero do Palškeja jezera in ker nas je že lakota preganjala, čez Klenik nazaj do parka vojaške zgodovine.

Preberite več: Okrog presihajočih jezer

S kolesom med Nanoškimi ledeniki

KDAJ: sobota, 24.08.2019

TRAJANJE: 6-7 ur
DOLŽINA: 60 km
VZPON: ca 1.600 vm
PODLAGA: makadam, kolovoz, asfalt
TEŽAVNOST: kondicijsko zahtevna tura, vzpon V3, spust V3

OBVEZNA OPREMA:
tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada, rokavice, očala, primerna oblačila (rezervna), rezervna zračnica primerna kolesu, tlačilka, zadostna količina hrane in pijače (v ceno ture je vključen topli obrok v Vojkovi koči na Nanosu).

KRATEK OPIS:
Od kozolca »Toplar«, mimo katerega je potekala t.i. »Jamborna cesta« nas čaka najprej 3 km vožnje po asfaltu do vasi Bukovje, kjer zavijemo v gozdove Nanosa. Po makadamski cesti se blago vzpenjamo cca 22 km do ledenikov. Nato še 9 km do naše najvišje točke 1.250 vm. Ob povratku nas čaka še nekaj vzpona in seveda obiščemo tudi “Mitkota” nato pa cca 18 km spusta do naše izhodiščne točke.

Preberite več: S kolesom med Nanoškimi ledeniki

ZAČUTITE UTRIP PODEŽELJA V POSTOJNSKI OBČINI IN UŽIVAJTE V NEOKRNJENI NARAVI NA KOLESU !

OE Turizem Postojna bo v soboto, 31.8. 2019 v sodelovanju s kolesarskim vodnikom Tomažem izvedla četrti brezplačen voden kolesarski izlet po Postojnski občini.

Zbirno mesto: TIC Galerija (pri Knjižnici Bena Zupančiča)
Kdaj? 31.8.2019 ob 08:00
Dolžina: 35 km
Višinska razlika: 500 m
Čas kolesarjenja: 4 h

Prijave na telefonski številki 041 208 387 ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Oprema: Brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami, vsaj sprednje vzmetenje, čelada je obvezna, kolesarska očala, kolesarske rokavice, rezervna zračnica, zadostna količina hrane in pijače.

Kolesarske ture potekajo po utrjenih gozdnih poteh in asfaltiranih cestah, kjer upoštevamo cestno prometne predpise.
Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.